Mâncare de bame/Bame Yemeği

de nilguin in Mancaruri de post, 14 Apr 2011 | 5951 vizualizari

 

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne devin cleioase atunci când sunt gătite. Pentru a preveni apariţia acestui clei putem lăsa bamele acoperite cu un strat de roşii curăţate şi tăiate în bucăţele măcar 30 de minute, sau putem opări bamele în apă cu oţet sau borş.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg bame tinere
  • 1 ceapă medie
  • 3 roşii mari cărnoase
  • pătrunjel
  • sare şi piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de bame/Bame Yemeği:

Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute.

Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici. Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaugă şi bamele împreună cu roşiile. Se călesc un pic după care se adaugă un pahar mare de apă şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi adăuga şi un cartof. Bamele se fierb până se înmoaie, când este gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se serveşte caldă,  fie simplă, fie alături de carne de pui sau vită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de bame/Bame Yemeği" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (7)

Lau 1

14.04.2011, 13:13

bunee

nilguin 1

14.04.2011, 14:05

se spune ca mancarea de bamele era mancarea favorita a sultanilor

Kiko 1

25.06.2011, 09:18

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!
Eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame