Mancare de fasole galbena

de AndreeaMaria in Mancaruri de post, 25 Mai 2012 | 5511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de fasole galbena
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras,rosu
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • suc de rosii dulce-acrisor (3 linguri)
  • marar ( 2 lingurite cu varf)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole galbena:

Spalati fasolea,rupeti coditele,apoi o taiati in bucati mai mici.

Dupa ce ati tocat ceapa,ati dat prin razatoarea mica morcovul si ardeiul l-ati taiati cubulete, puneti intr-o cratita putin ulei de floarea soarelui si le caliti. (Mai intai ceapa,apoi adaugati morcovul si ardeiul). Adaugati si 3 linguri de suc de rosii.

Dupa ce se calesc timp de 8-10 minute, la foc potrivit, adaugati fasolea; mai lasati 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand.

Adaugati apa cat sa se acopere fasolea si lasati sa fiarba aproximativ 35 de minute.

Dupa ce s-a fiert fasolea:  puneti intr-un castronel putina zeama din mancare,adaugati o lingurita de faina (amestecati continuu ca sa nu se formeze cocoloase),adaugati si usturoiul pisat; turnati aceasta compozitie in mancare si mai lasati sa fiarba 10-15 minute,

 La sfarsit, puneti 2 lingurite de marar si opriti focul.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de post, cu granule de soia