Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

de Merisor in Mancaruri de legume, 5 Iul 2017 | 5607 vizualizari

 

Ne place mâncarea de mazăre și o prepar destul de des, dar încerc de fiecare dată să aduc ceva nou la ea, fie prin modul de preparare, fie prin ingredientele care o compun.
De data aceasta, am introdus dovlecelul ca ingredient de îngroșare și a rezultat o gustoasă mâncare de mazăre cu dovlecel și costiță afumată.
Costița afumată a fost introdusă la cererea băieților mei, dacă o preparam pentru mine, ar fi fost simplă, fără carne, însă afumătura, chiar dacă nu e așa de sănătoasă, îmbunătățește maxim gustul mâncărurilor.
 

 

INGREDIENTE

  • 450 g mazăre congelată
  • 750 g costiță de porc afumată
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină țelină mică
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei roșu(gogoșar)
  • 200 g pastă de roșii
  • 120 ml ulei
  • apă cât să acopere toate ingredientele
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata:

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc frumos, apoi o transferăm în alt vas.

Scurgem uleiul în care s-a preparat costița printr-o sită și preparăm în el ceapa tocată solzișori, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina, curățate și tocate în cubulețe.

Adăugăm și o ceașcă de apă să nu prăjim legumele și le lăsăm pe foc până se pătrund, apoi adăugăm peste ele mazărea congelată și completăm cu apă caldă, până sunt toate ingredientele acoperite.

Acoperim vasul și lăsăm mâncarea să fiarbă la foc mediu, aproximativ 30 de minute sau în funcție de cât de rapid se pătrunde mazărea.

Adăugăm apoi dovlecelul curățat și dat pe răzătoare, iar peste aproximativ 10 minute, adăugăm pasta de roșii.

Mai lăsăm mâncarea pe foc 10-15 minute, timp în care adăugăm  condimentele, costița afumată și potrivim gustul cu sare.

Ardeiul tocat în cubulețe îl adăugăm tot în acest ultim interval, pentru a se păstra mai crocant în mâncare, cel puțin așa îl prefer eu.

De asemeni mai adăugăm mărarul tocat, usturoiul răzuit, iar pătrunjelul îl adăugăm după stingerea focului.

Această mâncarea de mazăre cu dovlecel și costiță afumată, este  ușor dulceagă și ușor picantă, cu gusst bun, de afumătură de la costița de porc și o servim alături de murături.

Băieții mei o servesc și cu brânză telemea sărată. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Catalina L 1

14.07.2017, 16:14

ce colorata, buna si frumoasa

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:17

ce pofta!

Ancutsa 1

26.07.2017, 20:12

Ce bun, ador mazarea, iar cu scarita afumata, immm!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare scazuta cu dovlecei pane