Mancare de pipotele cu busuioc si orez

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 6 Apr 2020 | 1740 vizualizari

 

Mi-a incitat atentia si pofta piptelele Irinei : https://www.bucataras.ro/retete/mancare-de-pipotele-cu-piure-de-cartofi-51085.html.Delicioasa mancarica , merita sa o preparati . Pe cuvant de Bucataras:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pipote de pui
  • 3 catei usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1lingurita rasa boia ardei
  • piper negru macinat
  • sare
  • Garnitura :Orez simplu cu patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pipotele cu busuioc si orez:

  1. Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime .
  2. Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt .
  3. Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase .
  4. Adaugati boiaua sipasta de rosiii .Amestecati si puneti pipotele.
  5. Turrnati deasupra un litru de apa . Sarati ,puneti busuiocul uscat si maruntit .
  6. Se lasa la fiert sub capac  pana cand piptele sunt fierte .
  7. In ultima parte a pregatirii se ridica capacul si lasa sa scada lichidul pana ramne de consistenta unui sos .
  8. Piparati si adugati busuiocul verde tocat .
  9. Tocanita de pipotele cu busuioc poate fi servita cu garnitura preferata .Merge bine cu pireu de cartofi , paste ,mamaliguta sau orez .

  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Tocanita de pipotele cu busuioc poate fi servita cu garnitura preferata .Merge bine cu pireu de cartofi , paste ,mamaliguta sau orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pipotele cu busuioc si orez" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry