Mancare de praz cu bucatele de soia

de Panacris in Mancaruri de post, 17 Dec 2012 | 11175 vizualizari

 

E prima oara camd gatesc si gust soia! Am ezitat, pana se ma decid in ce fel de mancare sa adaug soia. Am un oarecare handicap, cand aud soia, imi aduc aminte de vremurile dinainte de 1989:(. Dar, acum am reusit sa trec peste acest handicap, intradevar, inlocuieste carnea cu succes!

 

INGREDIENTE

  • cuburi soia 1 punga,
  • usturoi 2 catei,
  • ierburi provensale (oregano, cimbru, rozmarin)
  • praz 1 bucata,
  • ulei de masline 50 ml,
  • zacusca 5 linguri,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • foaie de dafin 1 bucata.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu bucatele de soia:

Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la dinstiut cu ulei de masline si putina apa, cca 10 minute la foc mic, acoperit. Cuburile de soia fierte, se strecoara, se presaza ptr a se scurge tot lichidul din ele, apoi se adauga la prazul calit. Se amesteca usor ptr a se ingloba toate ingerdientele, se adauga foaia de dafin, vinul alb demisec si se asezoneaza de sare si piper. Se mai lasa la fiert, la foc mic cca 10 minute, neacoperit, ptr a se imbina gusturile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu bucatele de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume