Mancare de prune uscate cu orez

de katty in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 11130 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  •  350 gr prune uscate
  • 150 gr orez cu bob rotund
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • un plic zahar cu aroma de rom
  • un praf de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune uscate cu orez:

Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie. Separat spalam  orezul si il punem  la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare, intr-un vas acoperit. Cand apa aproape a scazut, adaugam prunele cu apa cu tot, zaharul, scortisoara si zaharul cu aroma de rom. Lasam sa fiarba la foc mic, pana orezul absoarbe toata apa si se inmoaie bine, amestecand usor din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza umpluta cu pasat , ciuperci si legume -de post .