Mancare de spanac cu carnati

de katty in Mancaruri de legume, 29 Apr 2018 | 5001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carnati semiafumati de porc (sau dupa preferinta)
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina de naut
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar verde
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac cu carnati:

Curatam ceapa si o tocam fin.

Taiem carnatii in bucati potrivite.

Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape.

Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand incepe sa clocoteasca, punem spanacul si ii dam 2-3 clocote. Il scurgem, (pastram zeama), apoi il tocam marunt pe un fund de lemn.

In uleiul incins punem carnatii la prajit. Cand s-au rumenit usor pe toate partile, ii scoatem pe o farfurie si punem ceapa. Amestecam ocazional pana devine translucida. Adaugam spanacul si amestecam cateva minute. Punem carnatii si stingem cu apa in care a fiert spanacul cat sa acopere. Fierbem 5-7 minute, apoi adaugam faina de naut dizolvata in putina apa rece, sare daca mai este nevoie, piper. Fierbem 10 minute pana se ingroasa, apoi adaugam mararul tocat fin usturoiul si stingem focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac sote