Mancare de urzici

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 11 Aug 2013 | 9011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g urzici congelate
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 cana apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Lasam urzicile in frigider peste noapte.

A doua zi le scoatem din frigider si le scurgem bine, apoi le tocam marunt.

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca bine.

Adaugam apoi urzicile, faina, amestecam bine, apoi adaugam o cana de apa.

Lasam vreo 10-15 minute la foc mic, pana scade apa. Mai amestecam din cand in cand.

Intre timp curatam usturoiul si il tocam marunt.

Il adaugam apoi peste urzici impreuna cu smantana, potrivim cu sare dupa gust, oprim focul si dam de-o parte.

Servim alaturi de oua ochiuri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici