Mancare de urzici

de Rahela Velicu in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 3186 vizualizari

 

Tocmai ce au inceput sa apara prin piete si sunt atat de santoase! Sa consumam cat mai multe!

 

INGREDIENTE

  • urzici
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 capatana de usturoi
  • orez
  • sare
  • 1 lingura de Maggi secretul gustului
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1 lingura de Maggi.

Dupa ce urzicile s-au fiert, le scurgem zeama (nu o aruncam, o oprim ca ne trebuie) si le mixam cu mixerul vertical.

Punem ulei la incins, adaugam faina si amestecam repede. Punem urzicile si treptat, din zeama in care au fiert si amestecam continuu.

Usturoiul il pasam ca pentru mujdei.

Servim urzicile cu orez si usturoi.

TIPS-URI

1

Puteti sa serviti cu mamaliguta.

2

Ar merge si cu oua ochiuri, daca nu tineti post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 10:08

Ina 1

17.03.2017, 19:36

Buna mancarica d urzici Noi nu combinam cu orez, dar daca e similara orezului cu spanac imi place

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 20:16

doar ca este cu usturoi si nu cu ceapa cum este spanacul

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi ( de post)