Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 26 Iul 2016 | 12296 vizualizari

 

Imi place cand gasesc pe piata atatea legume proaspete, imi place sa le folosesc in diverse preparare ca au o alta savoare proaspete decat atunci cand le folosesti conservate. In zile de post, aceste mancaruri de legume, in diverse combinatii, mi se par atat de grozave. Merg foarte bine si langa o bucatica de carne, dar eu zic ca, din cand in cand, mai merge si cate o mancare fara carne. Voi ce parare aveti? Pana atunci, haideti la masa!

 

INGREDIENTE

  • 900 gr dovlecei
  • 400 gr pastai galbene subtiri
  • 250 gr rosii de gradina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post:

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.

Adaugam si dovleceii, ii inabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile. Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele. Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit. Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce. Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam. Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat. Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu? Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Rocsi 1

24.08.2016, 22:02

Multumesc doamna Marci. Ma bucur ca va place aceasta reteta. Puteti sa mai adaugati si alte legume care va plac

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 16:38

Rocsi 1

08.10.2016, 18:51

Rahela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza, de post