Mâncărică de cartofi

de miki_a in Mancaruri de post, 6 Noi 2015 | 9934 vizualizari

 

"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc"!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi albi potriviţi tăiaţi cuburi;
  • 3 morcovi tăiaţi rondele;
  • 2 cepe galbene tocate mărunt;
  • 1 ardei kapia tocat mărunt;
  • albitură (1 rădăcină de păstârnac şi 1 de pătrunjel tăiate rondele);
  • 150 ml. sos de roşii concentrat;
  • boabe de piper;
  • 2 foi de dafin;
  • sare;
  • 500 ml. apă caldă;
  • 3 linguri cu ulei;
  • 1/2 legătură mărar tocată mărunt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi:

Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins.

Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii.

Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă cât să cuprindă legumele.

Acoperim tigaia cu capac şi lăsăm să fiarbă încet, la foc mic.

După ce cartofii sunt aproape fierţi (20 de minute) se toarnă sosul de roşii şi se amestecă, finalizând cu adaosul de condimente (foi de dafin, boabele de piper, sare după gust). Mai lăsăm pe foc maxim 10 minute, după care stingem flacăra şi adăugăm verdeaţa tocată.

Mâncărica se serveşte simplă sau alături de cârnaţi, fripturi, murături şi pâine proaspătă.

Vă doresc spor şi poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)