Mâncărică de cartofi cu carne de pui

de miki_a in Pui, 23 Iul 2015 | 5720 vizualizari

 

O reţetă veche, aşa cum faceau mămicile şi bunicile noastre!
Simplă, gustoasă şi ieftină!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui tăiate în două, fără piele;
  • 5 cepe mici verzi sau 1 galbenă uscată;
  • 1 morcov;
  • 1/2 ardei gras galben;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 8 cartofi noi, potriviţi;
  • 2 frunze mici de dafin;
  • 6-8 boabe de piper negru;
  • 2 linguri pastă de tomate (făcută acasă) sau 2 roşii;
  • pătrunjel;
  • sare;
  • ulei de floarea-soarelui;
  • opţional: usturoi, boia, chili, cimbru, făină.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi cu carne de pui:

Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi.

Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm treptat în tigaie.

Curăţăm ceapa, o clătim cu apă şi o tăiem rondele (sau mărunt, în cazul în care folosiţi uscată).

Curăţăm morcovul de coajă şi jumătăţile de ardei (de seminţe şi cotor), le clătim cu apă şi le tăiem cubuleţe. 

Spălăm cartofii, îi curăţăm şi îi tăiem cubuleţe potrivite.

După ce am adăugat toate legumele în tigaie este posibil să mai trebuiască apă (de obicei, cărniţa lasă destulă, dar dacă mai trebuie puneţi un pahar cu apă caldă).

Lăsăm să fiarba acoperit cu capac, până cănd cărniţa este pătrunsă şi legumele fierte.

Descoperim, adăugăm frunzele de dafin, boabele de piper, sare după gust şi pasta de tomate (sau rosiile tocate mărunt).

Se mai fierbe 5 minute după care se opreşte focul.

Aşezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Servim caldă, cu salate de sezon, usturoi, ardei iute etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tajine de pui cu legume