Mancarica de mazare

de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de post, 24 Noi 2018 | 4287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 1.5 kg mazare congelata
  • 3-4 linguri amestec rosii cu ardei ( pregatit de toamna)
  • 40 ml ulei
  • 3 lg bulion
  • sare
  • 1 ling zahar daca este nevoie ( posibil ca mazarea sa fie foarte dulce)
  • 1 lg marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare:

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam amestecul de rosii si ardei, amestecam, apoi punem mazarea scoasa din congelator. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa se inabuse pana incepe sa se dezghete mazarea, apoi adaugam apa cat sa depaseasca de 3 degete. Lasam sa fiarba bine mazarea, la foc mic cu capacul peste cratita. Cand mazarea este fiarta, adaugam si bulionul, sare si zahar daca este nevoie, lasam sa mai fiarba 5-6 min.

Stingem focul si adaugam maraul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.11.2018, 21:45

Mmmm, vin si eu la o portie!

mihaelar63 1

27.11.2018, 01:05

La mazare accept si eu mararul

dantes 1

27.11.2018, 08:41

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita de post