Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 13 Mai 2016 | 5393 vizualizari

 

Este buna cate o pauza de la carne. Am avut ciuperci de roua, primele ce au aparut anul acesta. Ardeiul kapia copt [ de pe stoc  :D ] a adus un aport suplimentar de culoare si savoare. Rapid si gustos de preparat !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bureti de roua [ Marasmius oreades]
  • 4 ardei kapia copti
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 1 lingurita otet balsamic
  • nucsoara pudra
  • piper macinat
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt:

  1. Curatati ciupercile de fire de iarba, frunzulite ratacite sau alte impuritati .
  2. Spalati  temeinic  ciupercile  cu ajutorul unei site care se scufunda de mai multe ori intr-un vas cu apa ce se schimba .
  3. Lasati ciupercile sa se scurga .
  4. Curatati , spalati si tocati ceapa verde, usturoiul verde si frunzele de patrunjel .
  5. Taiati fasii ardeiul copt.
  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti uleiul si untul la topit .
  7. Caliti usor ceapa si usturoiul. Sarati.
  8. Adugati ciupercile si lasati sa fiarba  10 minute inabusit, sub capac .
  9. Nu este nevoie de apa, ciupercile vor elibera suficient lichid .
  10. Adugati ardeiul copt si mai lasati inca 5 minute pe foc .
  11. Condimentati mancarica cu piper proaspat  macinat  si nucsoara pudra.
  12. Pentru echilibrarea gusturilor adugati o lingurita de otet balsamic .
  13. Gustati si sarati daca este nevoie.
  14. La servire adugati mult patrunjel verde tocat .
  15. Pentru un plus de consistenta mancarica de ciuperci cu ardei copt poate fi servita cu orez sau cu mamaliguta .
  16. Noi am servit cu orez cu multa verdeata .

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice soi de ciuperci pentru acest preparat .

2

Daca nu aveti otet balsamic folositizeama de lamaie sau otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia