Mandu

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 12473 vizualizari

 

Una dintre cele mai migaloase retete pe care le-am facut este cea pe care v-o arat astazi si in mod normal, ar trebui sa fie foarte usor de executat,dar din pacate,la noi inca nu se comercializeaza foitele de wonton.

Dar sa lasam la o parte lipsurile si sa va spun ce sunt aceste mandu. Sunt niste galustele,care au pe dinafara aluat si o umplutura cu carne tocata si alte ingrediente specifice bucatariei coreene. Exista si varianta japoneza care se numeste gyoza si ca mult mai sigur sunt intalnite si in celelalte tari asiatice. Sunt foarte asemanatoare cu pierogi,desi gustul este cu totul altul.

Fiind o reteta pe care nu prea am vazut-o la noi si care e mai usor de vazut decat de explicat,va voi pune poze pas cu pas din timpul prepararii. De fapt ,nu e chiar asa de greu,doar ca e de durata. M-au ajutat si minichefistele mele:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente ptr foile de wonton:

  • 250 gr faina
  • 1/4 cana de apa rece
  • 1 ou
  • faina sau amidon pentru suprafata de lucru

Ingrediente ptr umplutura:

  • 250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
  • 3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat ras,dupa gust
  • 1 lingura de sos de soia coreean
  • 1/2 lingurita de ulei de susan (Korea)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mandu:

Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.

Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.

 Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.

Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.

Desprindem rotundul de aluat.

 Luam in palma rotundul.

Luam cu varful degetelor umplutura  si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.

Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.

Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.

Mandu se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.

Se serveste cu un sos din sos de soia ,otet si ulei de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mandu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu avocado si creveti marinati