Mazare cu galuste

de Lau in Mancaruri de legume, 25 Ian 2021 | 1800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe intregi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • sare
  • piper
  • boia de arei
  • 500 g mazare congelata
  • apa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 morcov
  • Pentru galuste
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu galuste:

Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura.

Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si tocata,condimente dupa gust,morcovul curatat si taiat cubulete sau felii,amestecam sa se caleasca cca 1-2 min,adaugam pasta de tomate si 3 cani de apa(daca dorim cu mai mult sos adaugam 4 cani)Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba cca 15 min,adaugam mazarea,lasam sa fiarba 2-3 clocote dupa care adaugam galustele,

Intre tim pregatim un castron adaugam ouale,laptele si condimente dupa gust,amestecam bine dupa care adaugam faian treptat pana ce rezult un aluat cremos si gros ca o smantana,lasam deoparte castronul.(eu am pregatit galustele cand am aduagat apa si am lasat sa se odihneasca)

Cu ajutorul unei lingurite lu-am aluat si le punem la fiert trecand de fiecare data lingurita prin sos.

Lasam sa fiarba cca 10 min,eu fac proba la o galusca sa vad daca e fiarta.

La final putem adauga marar sau patrunjel verde tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare verde