Mazăre în sos alb

de botcrina in Mancaruri de legume, 10 Feb 2012 | 6120 vizualizari

 

Poate fi servită alături de orice fel de carne.
Cine nu doreşte să mănânce atâtea grăsimi poate servi doar alături de cremvuşti prăjiţi sau fierţi, ori cu parizer de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazăre din conservă
  • 4 linguri făină
  • 4 căţei de usturoi
  • 400 ml lapte acru
  • ulei
  • sare după gust
  • carne după preferinţă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre în sos alb:

Într-o tigaie punem puţin ulei să se încingă, după care călim usturoiul tăiat fin.

Batem cu un tel laptele acru, punem peste el făina şi amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Adăugăm această compoziţie peste usturoi în tigaie şi lăsăm să fiarbă amestecând continuu.

Desfacem cutia cu mazăre, stoarcem apa de pe ea, apoi o spălăm bine sub jet de apă.

Răsturnăm mazărea peste sosul alb, apoi mai lăsăm să fiarbă circa 5 minute.

 Eu am ornat cu cârnaţi, carne şi cremvuşti, toate prăjite, pentru aspect, dar fiecare serveşte cum crede de cuvinţă şi cum îi place. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazăre în sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carnati si oua