Melcisori cu visine

de diana_k in Prajituri, 11 Feb 2010 | 5042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 5 oua
  • 300ml lapte
  • 250g zahar
  • 150g unt sau margarina
  • 20g drojdie uscata sau 50g proaspata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt uns aluatul
  • 100g unt sau margarina moale
  • Pt umplut:
  • visine scurse bine de zeama, eu am folosit visine congelate.
  • Pt uns:
  • galbenus de oua si 2 linguri lapte .
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu visine:

Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci. Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece.

Intr-un vas incapator punem faina cernuta, ouale, zaharul, untul moale, vanilia si drojdia dizolvata in lapte caldut. Se framanta un aluat potrivit si il lasam la crescut.

Il impartim in doua sau in patru cum ne vine mai bine.

Intindem o foaie de 0,5cm grosime si lata de 20cm.O ungem cu unt moale si presaram zahar. Presaram visinele, rulam strans si taiem sulul in felii de 3 cm.

Asezam melcisorii in tava si ii lasam la crescut 20 minute, ii ungem cu ou si lapte presaram zahar si ii bagam in cuptorul incalzit din timp.

Cand ii scoatem din cuptor ii acoperim imediat cu un prosop curat udat bine cu apa rece si stors.

Ii lasam asa pana se racesc.Astfel vor avea coaja moale.Acelasi lucru il putem face si la cozonaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ionela2682 1

26.02.2010, 14:24

foarte draguti melcisorii astia ai tai mi_ai dat idei....!

alinutzika 1

27.02.2011, 23:57

cred ca sunt tare buni..

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:21

deliciosii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos oparit