Melcisori de pizza

de alinutzika in Pizza, 29 Aug 2011 | 19199 vizualizari

 

Foarte, foarte buni si aspectuosi!!! As manca in fiecare zi, daca as stii ca nu ingrasa...:))) Dar cum stiu ca ingrasa.....incerc sa ma limitez..:)))

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie-25 g
  • 1 praf de sare+ 1 praf de zahar 
  • 100 ml lapte cald apa calda (cat cuprinde) 
  • 1 ou 
  • 4 linguri ulei 
  • ketchup 
  • Pt umplutura: 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras galben (verde)
  •  1 salam de vara (sau sunca) 
  • 1/2 cascaval (sau telemea) 
  • Pt uns melcii: 
  • 3 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute).  Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga uleiul si se mai framanta pana nu se mai lipeste de mana aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura.

Cand e dospit, se imparte aluatul in bucati egale, care se intind pe rand,se ung cu ketcup si se umplu cu compozitia preparata. Se ruleaza cat mai mult, astfel, va arata mult mai frumos "melcul".Se taie toata rulada rezultata in felii de aprox. 2 cm. Se pun in tava, fara a fi inghesuiti, pt ca ei cresc si se mai lasa asa vreo 10-15 minute, la crescut. Inainte de a fi bagati la cuptor, se ung cu pensula cu galbenus.

Se dau la copt pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alinutzika 1

30.08.2011, 14:57

Luk, Onesta, diva....va multumesc

Silvioara 1

10.10.2011, 13:56

o idee nemaipomenita pt o altfel de pizza

alinutzika 1

10.10.2011, 15:28

Multumesc, Silvioara!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu porumb si carnati de casa