Merdenele

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2011 | 8961 vizualizari

 

Cine nu a mancat macar o merdenea? Eu si fetele mele :X (prietenele din liceu pe care nu o sa le uit niciodata si care mi-au ramas dragi si apropiate) mereu cumparam asa ceva de la "maga" in liceu :P Si erau asa buuune! Dar uite ca sunt si mai buuune daca sunt facute acasa! Reteta e de la Gabriela Cara.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 lgt otet
  • 250 ml apa
  • 1/2 lgt sare
  • 150 gr margarina moale
  • ulei pt suprafata de lucru
  • Umplutura:
  • 250 gr telemea rasa
  • 80 gr gris fiert
  • 4-5 lg smantana (pana ce devine umplutura putin cremoasa)
  • + 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele:

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava mare cu hartie de copt.

Aluat:

Amestecam faina cu sarea si incorporam apoi apa si otetul. Framantam bine pana cand obtinem un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca cca 30min, apoi taiem in 10 bucati pe care le intindem in patrate cu latura de cca 15-20cm. Le ungem cu margarina si le impachetam ca in imagini. Le lasam la frigider cca 30min.

Fiecare bucata se intinde din nou in patrat mai mare, cu latura de cca 25cm, cat mai mare a.i. aluatul sa fie cat mai subtire. Se aseaza umplutura (cca 2lg) in mijloc si se impacheteaza din nou. Se aseaza in tava cu partea impaturita in jos.

Se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se tin la cuptor pana ce se rumenesc bine. Se scot din tava si se lasa la racit fara a le suprapune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (27)

Anamaria7 1

24.07.2011, 20:28

am pt toata lumea! Monicutza, daca le incerci, spune-mi cum ti-au iesit!

RuxyRux 1

24.07.2011, 20:36

Iubitele mele merdenele

lilik 1

26.07.2011, 01:26

f bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficatei de pui