Mere in foietaj

de Carmen in Dulciuri, 7 Feb 2017 | 5363 vizualizari

 

Nu mi-a placut in viata mea sa mananc mere. Cate vorbe am auzit despre sanatatea si marul... Bunica era disperata ca nu reusea sa ma faca sa mananc si inventa tot felul de tertipuri sa ma faca sa inteleg importanta marului. La reteta inpricinata aici, facea singurica aluatul, azi se poate cumpara. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat de foietaj
  • mere in functie de marime, de portii... cate vreti... de obicei 6 mai mari (fac eu)
  • zeama de lamaie
  • stafide
  • zahar (doar daca merele nu sunt dulci),
  • scortisoara
  • 1 galbenus de ou 
  • 2 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare mar si pe care il umplu cu amestecul de mar, scortisoara, zahar vanilat si stafide. Impletesc dupa inspiratie felii de aluat pe care le asez pe fiecare merisor. Dau la cuptor la 170 grade C, pentru aproximativ 30 minute. 

TIPS-URI

1

nu excludeti zeama de lamaie care este cheia umpluturii

2

nu abuzati cu scortisoara sa nu acopere gustul marului, combinatia de gust este senzationala, daca este perfect echilibrata

3

nu pot spune o lingurita sau 2 de scortisoara, pentru ca este importanta calitatea scortisoarei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel