Midii in sos de vin cu lamaie

de Bya Ralu in Fructe de mare, 12 Oct 2014 | 5768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Midii proaspete
  • 1 rosie
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1/2 lamaie
  • sare/piper
  • frunze de chili
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in sos de vin cu lamaie:

Midiile se curata bine cu un burete de sarma.

Ceapa verde(se pune doar partea alba),se taie feliute si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul lasat intreg.

Se pune vinul alb si midiile,rosia taiata cuburi,condimentele si acoperim cu un capac.

Se lasa cam 5-10 minute pana se deschid midiile(cele care nu se deschid se arunca).

Se stropeste cu zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

se servesc cu paine prajita

2

midiile trebuie sa fie proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos de vin cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi