Mini-tarte cu struguri

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2010 | 3939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 100 g. unt
  • - 100 g. zahar
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • - 2 oua
  • - 120 g. faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 3 linguri lapte
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 3 linguri cu varf amidon
  • 200 ml lapte
  • vanilie
  • 5 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu struguri:

1.Aluatul:

Se freaca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie;se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.Se inglobeaza faina amestecata praful de copt si apoi lapte.Formele de tarta se ung cu unt si se tapeteaza cu faina.

In fiecare forma se pune cate o lingura cu varf din compozitiesi formele se baga la cuptorul preincalzit aprox. 20 min,pana se rumenesc.Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

2. Crema:

Laptele se pune intr-o cratita,la foc mic.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga vanilia si amidonul si se omogenizeaza.Laptele caldut se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca.Se transfera amestecul in cratita in care s-a incalzit laptele si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca.Gelatina se hidrateaza 10 min,apoi se dizolva cateva secunde la microunde si se amesteca in crema de vanilie.Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rece.

3.Asamblare:

Crema se pune intr-un pos si se spriteaza pe tarte.Boabele de struguri se taie in 4 si se aseaza peste crema.Se pastreaza la rece.

TIPS-URI

1

Pentru ca alor mei nu le plac asa "uscate" am facut un sirop de zahar si le-am insiropat.:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

21.12.2010, 16:42

arata bine

Rocsi 1

21.12.2010, 17:43

frumoase

adry88 1

03.06.2011, 21:03

ce bunnnnnnn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu caise si crema de lamaie