Mini-tarte fitoase

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2011 | 8246 vizualizari

 

Au un efect garantat, sunt spornice, usor de facut si nu in ultimul rand sant super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g  branza dulce
  • 200 g telemea rasa
  • 200 g cascaval ras
  • 2 ouă      
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 ardei verzi picanti
  • carnat afumat uscat
  • marar verde      
  • ulei de masline
  • sare       
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte fitoase:

Amestecam branzeturile cu smantana, pana obtinem o pasta.

Spalam ardeii, indepartam semintele si cotorul, ii taiem cubulete si-i punem intr-o cratita cu putin ulei la calit. Intre timp taiem cubulete carnatii si tocam marunt verdeata dupa care le punem in tigaie, amestecam si mai lasam 1-2’ pe foc. Rasturnam amestecul peste branz, omogenizam si asezonam.

Desfacem foile de placinta, cele cu care nu lucram le acoperim cu un servet umed ca altfel se usuca repede si se rup. Luam o foaie o intindem si o stropim cu putin ulei, punem deasupra alta foaie,stropim dinnou cu ulei si acoperim cu a treia foaie si taiem patrate de marimea, formei de briose.

Le asezam in forme, le aranjam putin si punem cate o lingura de branza in fiecare. Deasupra am pus cate putin cascaval si am ornat in trei feluri: 1) cu pasta de ardei iute si au fost mai picante pentru doritori; 2) cu o frunzulita de marar 3) cu o frunza de patrunjel si putin morcov fiert, pt culoare.

Punem formele in tava si le dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mare, pentru 15-20’(pana prind putina culoare).

Se servesc ca aperitiv sau antreu.

Pofta buna!

sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte fitoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de cascaval cu branza si sunca aperitiv