Morcovi in agro-dulce

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 3126 vizualizari

 

Morcovi im plac cruzi dar si preparati in diferite moduri....azi am ales sa-i fac asa :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g morcovi 
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 zeama de lamaie sau mai mult
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morcovi in agro-dulce:

Curatam morcovi si-i spalam.

Ii taiem in doua pe lungime si dupa aceea inca in doua sau trei parti.Putem sa-i taiem si rondele.

Intr-o cratita punem morcovii si apa cat sa-i acopere.Lasam la fiert cam 20 minute dupa care adaugam margarina.

Lasam la fiert pana se evapora apa si morcovii sunt mai moi.

Adaugam mierea si zeama de lamaie.Ii lasam pe foc si continuam sa-i amestecam.

Adaugam  sarea si piperul.

La sfarsit adaugam si patrunjelul taiat marunt.

Se poate folosi ca garnitura la carne.

TIPS-URI

1

zeama de lamaie se pune dupa gust mai mult sau mai putin

2

se poate inlocui lamaia cu otet. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Morcovi in agro-dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci