Mucenici moldovenesti

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 10 Mar 2010 | 6356 vizualizari

 

Va prezint mucenicii mei facuti la masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana (optional)
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja lamaie, zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • miere, nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Eu am pus toate ingredientele in masina mea de facut paine. Daca vreti puteti renunta la smantana si sa adaugati 250 ml lapte. Incercati sa folositi mai intai 550 gr faina si daca vi se pare prea moale aluatul sa mai adaugati. Aluatul trebuie sa fie putin tare ca sa-l puteti modela.

Eu am trisat si la partea cu modelatul pentru ca m-a ajutat sotul meu. Nu prea a fost el incantat de initiativa dar odata ce s-a apucat de modelat s-a dezlantuit artistul din el si a inceput sa-mi faca si mucenici impletiti.

Am asezat mucenicii in tava de la cuptor, i-am uns cu galbenus de ou si i-am copt pana s-au rumenit.
Eu nu am facut sirop, i-am uns cu multa miere si i-am presarat cu nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu branza dulce