"Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Ian 2011 | 12936 vizualizari

 

Mujadara este o mancare araba foarte simpla , dar foarte satioasa.Este foarte buna de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • 1/3  cana linte verde  
  • 8 linguri ulei de masline  
  • 2 lingurite chimin macinat  
  • 7-8  catei de usturoi intregi  
  • 1 ceapa mare sau 2 de marime medie
  • 1 si 1/2 lingurite sare
  • 2  si 1/2 cani de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe:

Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus  1/2  lingurita de sare.

Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.

Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel  5 minute apoi se strecoara de apa si se spala  bine , pana apa ce se scurge de pe el devine limpede.

Lintea se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa in care a fiert.

Intr-o cratita antiaderenta se pun 2 si 1/2 pahare de apa(daca apa in care a fiert lintea nu e sufucienta se mai completeaza cu apa fiarta), 4 linguri ulei de masline, 1  lingurita de sare, 2 lingurite de chimin, cateii de usturoi si lintea;cand incepe sa fiarbe se adauga orezul.

Se acopera cu un capac si se reduce focul la minimum; se fierbe astfel 25 de minute.

In caz ca se foloseste cratita" rice cooker" se puna la inceput la fiert apa cu sarea,lintea fiarta,chiminul,cateii de usturoi, uleiul de masline; cand incepe sa fiarba se adauga orezul scurs de apa si se inchide cratita.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge restul de ulei de masline( 4 linguri) si se caleste ceapa taiata pestisori, pana ia o culoare buna.

Se pune pe un platou orezul fiert cu linte si se presara cu ceapa calita.

Se serveste cu salata mixta sau iaurt.

Vezi:

http://www.bucataras.ro/retete/salatit-khodar-meshakel-salata-mixta-stil-arab-14474.html

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Orezul stil arab este diferit de pilaful nostru; se fierbe cu mai putina apa, in asa fel incat bobul fiert sa ramana ferm.

2

Priceperea gospodinelor se apreciaza dupa aspectul orezului.

3

Nu se amesteca deloc dupa ce incepe sa fiarba, pentru a nu se zdrobi boabele de orez.

4

La o cana de orez se pun 1 si 1/4 cani de apa.

5

Ceapa se caleste la foc mic sa nu se arda, doar trebuie sa ia o culoare usor bruna.

6

De cand am descoperit cratita"rice cooker" o folosesc si la acest fel de mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Onion Bhaji - chiftelute indiene cu ceapa