Muratura mixta - Csalamade

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 62652 vizualizari

 

Reteta invatata de la sasii din Cetatea Sighisoarei...Reteta mea cu numarul 100!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 4 kg gogosari
  • 2 kg ardei verzi
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa alba
  • 600 g hrean
  • frunze de telina
  • marar, cimbru uscat (3-4 legaturi)
  • 250 g ardei iute
  • Saramura:
  • 2 L apa
  • 1 L otet
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura mixta - Csalamade:

Spalam legumele si le taiem (castravetii si ceapa rondele, gogosarii, ardeii si capia fasii). Pregatim saramura: fierbem apa cu toate ingredientele.  In momentul in care da in clocot, o vom turna peste toate legumele taiate si amestecate, puse intr-un vas mai mare. Lasam legumele in aceasta zeama 10-15 minute, dupa care le vom strecura si aseza in borcanele pregatite cu marar, cimbru, hrean curatat si spalat, ardei iute. Nu tasati prea tare legumele pentru a permite ulterior scurgerea lichidului printre ele. 

Daca zeama in care am tinut legumele este prea tulbure vom pregati o noua fiertura cu aceleasi ingrediente, pe care o vom turna peste legume. In final inchidem ermetic borcanele si le vom tine in cuptorul incins, dar cu focul oprit, pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura mixta - Csalamade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la soare