Musaca cu soia

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 22 Feb 2012 | 14131 vizualizari

 

....carne,carne si iar carne ,m-am cam saturat de carne si cred ca am sa mai aleg si soia pentru ca este destul de sanatoasa si gustoasa daca este preparata cum trebuie.....

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi de soia granule,
  • 3 cepe,
  • 6 cartofi ,
  • 2 linguri de bulion,
  • marar ,
  • secretul gustului  ,
  • piper si ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu soia:

Pentru inceput am pus la fiert cartofii si am pus separat la fiert cam un litru de apa. Cand a fiert apa am adaugat granulele de soia si le-am lasat pana s-au fiert, mai bine spus s-au umflat. Apoi le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca.  

Intr-o tigaie am pus ulei la incins si am adaugat ceapa pe care am curatat-o si am spalat-o, iar apoi am taiat-o marunt. Dupa ce s-a calit un pic ceapa am adaugat soia, secretul gustului dupa gust, marar si piper, care le-am mai lasat un pic impreuna sa se caleasca.     

Dupa ce s-au fiert cartofii, i-am curatat si i-am lasat sa se raceasca si apoi i-am taiat felii. Am uns un vas termorezistent cu ulei si am adaugat jumatate din cartofii feliati, peste care am adaugat amestecul de soia, iar la final am pus si restul de cartofi. Am desfacut bulionul cu o cana de apa si am pus un pic de piper si l-am adaugat peste cartofi. La final am bagat vasul la cuptor si l-am lasat pana s-a format o crusta maronie.

Am servit cald, dar se serveste foarte bine si rece.   

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la musaca este de preferat de folosit cartofi roz pentru ca acestia nu se sfarama la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

alba_zori 1

23.02.2012, 21:16

si eu am facut,dar fara ceapa,soia e inlocuitor la carne si branzeturi,felicitari!cred ca e tare buna cum ai facut-o tu,imi place,e pe gustul si dieta mea,stiati ca si carnea contine latosiu?deci pentru cine are intolerante si alergii e foarte buna soia,bravoooo

iry-gabriela 1

23.02.2012, 21:58

multumesc

-Marius- 1

19.12.2017, 03:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt