Musaca de cartofi si carne

de corina241 in Vita, 19 Dec 2010 | 25505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 600 g carne tocata amestec(vita + porc)
  • 3 oua
  • 150 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 cub de unt
  • 2 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si carne:

Cartofii se curata de coaja,ii taiem rondele si-i dam un clocot in apa cu sare.Scoatem cartofii cu ajutorul unei palete si-i scurgem de apa.

Intr-un bol punem carnea tocata,incorporam 1 ou batut,usturoiul pisat,sarea si piperul.

Pregatim un vas ce poate fi introdus la cuptor,il ungem cu unt si apoi punem un stat de cartofi rondele,un strat din amestecul de carne si apoi iarasi feliile de cartofi.

Sucul de rosii impreuna cu un pahar de apa se toarna in tava pana astfel incat sa treaca usor de cartofii aflati deasupra.

Introducem la cuptor 30 minute.Scoatem apoi vasul si adaugam 2 oua batute cu 2 linguri d ecascaval ras deasupra si dam iarasi la cuptor pana se formeaza o crusta usor rumenita.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca rumenita cu cascaval