Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2011 | 18744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze acre
  • 500g carne tocata amestec
  • 100g orez
  • 3 cepe mari
  • 4-5 felii bacon
  • 4-5 linguri rosii maruntite
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 100ml ulei
  • marar
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de varza acra (Varza a la Cluj):

Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.

Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.

Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade zeama lasata si carnea este facuta. Se pune piper, putina sare si mararul.

Orezul se fierbe in apa cu  sare, se scurge si se amesteca cu carnea calita.

Intr-o cratita unsa cu ulei se pun pe fund felii de bacon peste care se pune 1/2 din varza.

Se niveleaza si se pune carnea peste care punem rosiile tocate.

Punem si varza ramasa nivelam si turnam pasta de tomate diluata cu apa.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 1 ora.

Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca alba