Muschi de porc cu legume si otet balsamic

de Catalina L in Porc, 27 Sep 2017 | 5376 vizualizari

 

Ce ziceti de o bucata buna de carne acompaniata de legume de sezon ?
O reteta familiala de duminica rapida si gustoasa cu un sos delicios din otet balsamic.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/muschi-de-porc-cu-legume-si-otet.html

 

INGREDIENTE

  • 1 muschi de porc 600 g
  • 1 ceapa rosie
  • 4 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g mazare boabe
  • 250 ml de apa
  • 1 lingura de pudra de fond de vitel
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura sos soia
  • 20 rosii cherry
  • sare, piper, boia de ardei
  • cimbru, dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu legume si otet balsamic:

Se încălzește uleiul intr-o tigaie adanca.

Puneti carnea si rumeniti-o pe toate partile.

Se adauga ceapa, usturoiul tocat si morcovii taiati rondele.

Adaugati mazarea boabe si sotati timp de 5 minute.

Diluati pudra de fond de vitel si concentratul de rosii intr-un pahar cu apa fierbinte si turnati peste legume.

Puneti sare, piper cimbru uscat si o foaie de dafin.

Varsati otetul balsamic peste carne.

Lasati sa fiarba la foc potrivit si acoperit, timp de 30 de minute. Verificati daca mai trebuie apa.

Dupa acest timp, am scos si taiat friptura felii.

Reduceti sosul daca trebuie si adaugati o lingura de sos soia.

Puneti feliile de carne si gatiti-le cu sosul si legumele timp de 5 minute.

Serviti carnea cu legume si cu sos acompaniata de piure de cartofi.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu legume si otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu legume la cuptor