Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

de Catalina L in Porc, 6 Aug 2017 | 3544 vizualizari

 

Iata o reteta simpla si delicioasa. Trebuie numai sa pregatiti ghiveciul tip ratatouille.
Va recomand sa-l faceti o zi inainte, aceasta garnitura este si mai buna cand este reincalzita.
Iarna deschid un borcan pregatit vara - vezi aici.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/muschiulet-de-porc-cu-rosii-si-ghiveci.html

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc de 700 g (proaspeti de la macelar)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita de pudra de fond de vitel
  • ghiveci ratatouille- rețeta mai sus in introducere (am folosit jumătate din cantitatea iesita, restul l-am congelat)
  • 200 g de pulpa de rosii
  • 6 caise uscate
  • 1 foaie de dafin, cimbru uscat
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume:

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul.

Puneti sare si piper peste carne.

Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2. Rumeniti-l bine pe toate părțile.

Se dizolvă pudra de vițel într-un pahar mic de apă.

Se toarna în tigaie împreună pulpa de rosii si ghiveciul de legume.

Puneti foaia de dafin, cimbrul, caisele uscate, sare si piper.

Acoperiti si se lasa sa fiarba timp de 25-30 minute.

După acest timp, am scos și pretăiat in portii muschiuletul.

Reduceti sosul ramas in tigaie, verificati de sare si piper și așezați feliile de muschiulet deasupra.

Acoperiti si gatiti timp de 5 minute.

Decorati cu patrunjel tocat si serviti.

Va place muschiuletul de porc? Vezi aici alte rețete.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu carne de la garnita