Naut cu busuioc si salata de iarna

de anisoara in Mancaruri de post, 21 Feb 2010 | 5813 vizualizari

 

Este o mincare sanatoasa si hranitoare pentru zilele de post. Se fierbe o cantitate mai mare de naut care se pastreaza in frigider pina la 5 zile si apoi se poate prepara in mai multe moduri.

 

INGREDIENTE

    • 500 gr de naut 
    • 2 cepe albe mari
    • o capatina de usuturoi mijlocie
    • busuioc uscat
    • sare
    • piper negru aromat in boabe
    • piper negru macinat
    • 100 gr i de ulei
    • 2 frunze de dafin
    • 2-3 linguri de suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut cu busuioc si salata de iarna:

pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate. 

Modul de preparare :

Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele  intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la  foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intrega, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper se pune capacul si se fierbe la un foc domol timp de 2 ore. Se fierbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.

Dupa ce a fiert se  inlatura frunza de dafin si ceapa si se scurge apa.
In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamaie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.

Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA 

Pe un platou se aranjeaza frunzele de salata verde, se adauga legumele marinate sau murate : rosii, gogosari,
ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . Pe dasupra se toarna ulei de masline sau ulei rafinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu busuioc si salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Sylvia 1

21.02.2010, 21:37

Nota maxima , excelenta prezentare

Teo 1

21.02.2010, 22:06

nici prin gand nu mi-a trecut ,o asa reteta!bravo!

anisoara 1

21.02.2010, 22:57

Fetelor va cuprind cu drag si sunt bucuroasa ca va impresionat receta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cuscus