Nectar de piersici

de Angelina_Elena in Bauturi, 19 Sep 2013 | 17225 vizualizari

 

Foarte bun si parfumat! Multumesc Vio_dreams (site-ul caietul cu retete).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici (fara samburi)
  • 900 g zahar
  • 1.6 l apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Alegem piersicile care sunt coapte bine.

Le spalam, le curatam de pielita si le scoatem samburii.

Cu ajutorul unui blender transformam fructele intr-un piure fin.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele. amestecam, apoi turnam apa.

Punem cratita pe foc si mai amestecam din cand in cand. Lasam sa clocoteasca pana se ingroasa putin.

Dupa ce s-a ingrosat putin, turnam nectarul fierbinte in sticlele sterilizate si le inchidem.

Lasam sa se raceasca nectarul in sticle, apoi asezam un prosop pe fundul cratitei in care urmeaza sa le fierbem.

Invelim fiecare sticla in cate-o laveta si turnam apa (sa ramana cratita goala de doua degete).

Punem cratita pe foc si lasam pana incepe sa clocoteasca.

Lasam sticlele sa se raceasca in cratita, apoi le scoatem si le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus am obtinut 12 sticle de 330 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

20.09.2013, 18:35

madi_marin 1

20.09.2013, 19:26

ce bun si parfumat eee!

Angelina_Elena 1

21.09.2013, 00:53

Madi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici