Negresa cu mousse de ciocolata

de stefy_a in Prajituri, 19 Oct 2016 | 3936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 150 g ciocolata cu lapte
  • - 170 g unt/margarina
  • - 3 oua
  • - 200 g zahar
  • - 200 g faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 1/2 plic de praf de copt
  • - esenta
  • Mousse de ciocolata:
  • - 150 g ciocolata
  • - 250 g frisca lichida
  • - 10 g gelatina
  • Decor:
  • - alune
  • - bombonele
  • - fructe
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mousse de ciocolata:

Blat:
- ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina
- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata

- se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt si cacao si se omogenizeaza din nou

 - in tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia pregatita si se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul "scobitoare"

- cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit

Mousse de ciocolata:
- ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca se pun intr-o cratita ,la foc mic, pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!)
- cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se pune intr-un castron la frigider pentru a se raci
- cand s-a racit complet se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa
- gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa, apoi se topeste la microunde, se adauga peste amestecul de ciocolata si se omegenizeaza bine
- in tava in care am copt blatul, se adauga folie alimentara ca si tapet si se aseaza blatul racit
- peste acesta se adauga mousseul de ciocolata, se uniformizeaza si se lasa la frigider circa 3-4 ore (la mine stratul de mousse de ciocolata a iesit ff subtire pentru ca am facut putin fata de cantitatea care o aveam in reteta pentru ca am avut putina frisca in casa - se decoreaza cum doriti inainte de a o lasa la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

20.10.2016, 21:35

dantes 1

21.10.2016, 08:58

Delicioasa!

Ksenya 1

21.10.2016, 09:53

fain ti-a iesit,cum ai scos culoarea asta "pink"?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de capsuni