Negresa cu visine si ciocolata

de FlaviaD in Prajituri, 10 Aug 2013 | 4865 vizualizari

 

Zilele trecute am dat o raita prin piata si mare mi-a fost mirarea sa constat ca mai erau visine pe tarabe. Dupa ce am facut briose cu visine, prajitura cu visine si tort cu visine nu cu mult timp in urma, mi-am zis ca trebuie neaparat sa incerc sa fac si o negresa cu visine ca altfel n-aveam stare.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina neagra
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 kg de visine
  • 200 g ciocolata amara
  • 1 pliculet praf de copt
  • cacao
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • ulei de susan pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visine si ciocolata:

Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara.

Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi atat cat considerati pentru gusturile voastre.

Mai intai de toate trebuie spus ca am curatat visinele de samburi si le-am lasat intr-un castron. Cat va ocupati de compozitie, numai bine ele isi lasa suc pe care il puteti folosi mai tarziu.

Pentru compozitie am mixat ouale cu zaharul pana s-au facut spuma, am adaugat faina si praf de copt, apoi am pus esenta de rom, scortisoara si cacao pana ce s-a omogenizat totul. La urma am adaugat si visinele curatate de samburi in prealabil cu tot cu zeama ce-si lasasera ele si la final am ras niste ciocolata cu cutitul – unele bucatele au ramas mai mari, altele mai mici, dar nu va speriati ca oricum ciocolata se topeste cat sta negresa noastra la cuptor.

Am turnat intr-o tava rotunda pentru chec cu gaura la mijloc, tava ce fusese unsa cu ulei de susan inainte. Apoi am dat totul la cuptor pret de 20 de minute si gata! Pentru mai multe detalii si poze cu prajitura mea "afro-americana" asa cum a fost botezata de un admirator, va invit pe www.gatituleojoaca.net :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata