Negresa Ioana

de RuxyRux in Prajituri, 7 Dec 2012 | 30977 vizualizari

 

Cea mai delicioasa negresa de post pe care am mancat-o vreodata..... i-am pus acest nume deoarece o am de la prietena mea draga preoteasa Ioana....de ani buni o servesc la ea cu aceeasi deosebita placere...merita probata, o recomand cu mare drag! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar( 200 gr)
  • 3/4 cana de apa( 150 ml)
  • 3/4 cana de ulei( 150 ml)
  • 50 gr cacao
  • 2 mere rase
  • 1 cana de nuca si alune macinate impreuna( cantitati egale)
  • 1 praf sare
  • 2 linguri gem( de prune, caise, visine etc dupa dorinta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 esenta de rom
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 2 cani pline de faina( 275 gr cernuta inainte)
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat( stins cu 5 picaturi de zeama de lamaie)
  • tava 30/23 de Jena dreptunghiulara)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa Ioana:

Ingredientele se pregatesc dinainte si se pun in vasul de mixer exact in ordinea indicata mai sus. Se mixeaza bine apoi se toarna compozitia in forma de  prajitura tapetata cu foaie de copt.

Coacem negresa pentru 35 de minute( facem testul cu scobitoarea).

O taiem cand se mai raceste si o servim dupa dorinta...e mega-ultra-super delicioasa...nici nu zici ca e de post! :)))

TIPS-URI

1

Daca dorim putem adauga si fructe confiate

2

Ca varianta putem adauga si o ciocolata negra topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Ioana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (96)

Criss 1

15.12.2016, 06:02

anca_rm 1

21.11.2017, 14:39

ce mult imi place , arata asa de bine . O sa incerc reteta ta Rux

RuxyRux 1

21.11.2017, 15:24

Multumesc, astept impresii de la cald scumpo! N-am mancat niciodata o negresa de post mai delicioasa!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie