Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 16 Ian 2013 | 4593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia felii;
  • 1 cană orez cu bob lung;
  • 3 căni supă de legume;
  • 1 ceapă;
  • 3 căței de usturoi;
  • ghimbir - cât o nucă;
  • chili uscat - tocat mărunt;
  • echalote - fulgi;
  • ciloulette;
  • piper negru - măcinat și boabe;
  • coriandru;
  • Delikat de legume;
  • foi de dafin;
  • cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir:

Șnițelele

Se fierb feliile de soia în apă cu condimente (foi de dafin, piper boabe, coriandru, cimbru, sare). 

După ce s-au pătruns, se stinge focul, se pisează câțiva căței de usturoi și se adaugă în apa în care a fiert soia. Se infuzează totul circa 10 minute după care se scot din apă și se țin într-o strecurătoare circa 1 oră. 

Se prăjesc în ulei încins, într-un vas neaderent.  

Se scot pe un șervet de hârtie pentru a se elimina excesul de grăsime de pe suprafața acestora. 

Orezul 

Într-o tigaie încinsă se călesc 2-3 căței de usturoi, se adaugă ceapa tocată mărunt și ghimbirul dat la răzătoarea mică.

Orezul se spală în câteva ape după care se adaugă în tigaie și se călește câteva minute. 

Se condimentează cu chili, piper măcinat, Delikat de legume și sare după gust. Se adaugă 3 căni de supă de legume, caldă (sau apă caldă) și se fierbe la foc mic circa 15-20 minute. 

Înainte să se stingă focul, se pun deasupra orezului fiert șnițelele de soia, se presară câțiva fulgi de echalote + ciboulette. 

Se stinge focul, se acoperă tigaia cu un prosop de bucătarie curat, se pune deasupra un capac iar după 10 minute se poate servi.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițele de soia & Orez asiatic picant cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele din soia cu cartofi crocanti la cuptor