Șnițel de porc în crustă de mălai

de Rita Ilies in Porc, 13 Mai 2015 | 18219 vizualizari

 

Șnițelele fac parte din alimentația românilor indiferent de ocazie. Fie că-i vorba de-o aniversare în familie, un prânz obișnuit sau ca aperitiv pe platourile de sărbători, acesta nu lipsește niciodată. Chiar și-n pachețelul copilului se strecoară câte-un șnițel sau două, mai ales când merge cu școala în excursie. :)

Ei bine, eu parcă m-am plictisit de șnițelele obișnuite așa că vă propun să-ncercați și voi unele mai speciale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru marinată:
  • 500 g cotlet de porc fără os
  • 250 ml iaurt integral
  • 50 g unt moale
  • o lingură cu ardei roșu tocat
  • leuștean tocat
  • o linguriță cu paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • Ingrediente pentru crustă:
  • două ouă
  • 20 g unt moale
  • 200-250 g făină de mălai
  • 150 g cașcaval
  • un praf de sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițel de porc în crustă de mălai:

   Am pregătit marinata omogenizând iaurtul cu untul moale. Am adăugat ardeiul și leușteanul tocat, apoi am condimentat. 

   Am bătut puțin feliile de cotlet și le-am lăsat o oră să se odihnească în marinata pregătită anterior.

   După acest timp mi-am pus tava la îndemână și m-am ocupat de compoziția pentru crustă. Am bătut ouăle împreună cu sarea și untul. Am adăugat făina de mălai și cașcavalul încorporându-le bine.

   Am dat fiecare felie marinată prin această compoziție și le-am așezat în tavă. 

   Am copt șnițelele timp de 25 de minute la 170 de grade și le-am servit alături de-o salată răcoritoare cu rădăcină și frunze de ridichi și sos de iaurt cu codițe de ceapă verde.

   Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă folosiți o tavă de sticlă termorezistentă sau una din ceramică nu este necesară tapetarea acesteia. Șnițelele se vor dezlipi ușor în timpul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițel de porc în crustă de mălai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc crocant la cuptor