Orez cu carne de rata(Arroz de pato)

de xana in Rata, 2 Aug 2013 | 8989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata de 2 kg
  • cca 200 gr orez
  • o ceapa
  • chorizo
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de rata(Arroz de pato):

Rata se taie in bucati si se pune la fiert cu sare. Apoi se aleg oasele si pielea iar carnea se taie marunt. 

Orezul se fierbe in apa de la rata. Trebuie sa aiba o consistenta putin mai uscata ca cea a pilafului(pentru o cana de orez se pune 3 de apa).

Jumatate din chorizo se taie bucatele mici, iar cealalta jumatate se taie feliute si se amesteca cu ceapa taiata marunt si putin prajita si carnea.

Intr-o tava sa pune un strat din jumatate de orez, apoi carnea si restul de orez. Se distribuie deasupra feliile de chorizo si se da la cuptor cam jumatate de ora.

TIPS-URI

1

In loc de chorizo se poate folosi bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de rata(Arroz de pato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.08.2013, 15:39

xana 1

03.08.2013, 18:00

Da Cristina, locuiesc in Coimbra. Eu fac reteta asta cat mai simpla si mai apropiata de originala, altfel nu-i place sotului intr-adevar e mai gustos cum spui tu
Rocsi

cristeena20 1

03.08.2013, 21:57

MA bucur sa te cunosc..eu locuiesc in Santarém. Uneori trec prin Coimbra..poate bem o cafea impreuna. Imi poti lasa nr tau de tel pe privat..Momentan sunt in Angola, dar cand vin putem combina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor, cu portocala si vin