Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 7 Iun 2017 | 9190 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 fir mic de praz
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 adrei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 conserva mazare verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 si 1/2 cana orez
  • 750 ml apa plata / 3 cani
  • marar verde proaspat tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor:

Legumele se curata si se spala.

Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline.

Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea cu ochiuri mari.

Presaram dupa gust, sare si piper, apoi adaugam orezul.

Punem pe rand, cate o cana cu apa plata, amestecam des sa nu se prinda mancarea.

Dupa ce apa s-a evaporat, adaugam si cealalta cana de apa, apoi si pe a treia si lasam sa se umfle orezul,k la foc mic.

Punem mazarea, rosiile pasate, apoi turnam orezul intr-o forma de yena, presaram marar verde si dam vasul la cuptor pentru 30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

08.06.2017, 01:35

Asa-mi place si mie

mirela0911 1

12.06.2017, 12:31

Bun mai e! Si doua portii mananc!

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:30

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille