Orez cu praz si masline

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Mar 2014 | 7185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de praz potrivita
  • 200 g. orez
  • 100 ml. ulei de masline
  • 100 g. masline
  • 1 morcov
  • 1vf.lingurita busuioc
  • 1 vf.lingurita ghimbir praf
  • o legatura de patrunjel verde
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu praz si masline:

Prazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins.

Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz.

Orezul spalat,scurs se adauga peste praz si morcov calind cateva minute.

Dupa 5 minute peste orez se pun 200 ml. apa calda si se lasa sa fiarba.

Cand apa a scazut se adauga cate 200 ml. apa calda de doua ori.

Cand orezul este  fiert adauga maslinele si condimentele ,patrunjelul tocat marunt ,stinge focul si acopera caratita cu capac.

Se serveste simplu sau ca garnitura la friptura.

TIPS-URI

1

proportia apa- orez a fost de 3 la 1

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

laura_n 1

04.03.2014, 16:44

biig like!

Lia_ 1

04.03.2014, 19:25

am un praz cumparat din geseala, in frigider, si nu stiam ce sa prepar cu el

dantes 1

05.03.2014, 06:38

Bun si sanatos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu seminte