Orez cu ton si legume

de - Andreea - in Ton, 27 Iun 2014 | 13845 vizualizari

 

O reteta ideala pentru o cina usoara...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 160 gr ton maruntit
  • 140 gr porumb dulce
  • 2 catei usturoi
  • 1 dovlecel mic
  • 30 gr parmezan
  • 1 cub condimente Maggi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ton si legume:

 Punem la fiert 500 ml apa in care dizolvam cubul Maggi cu gust de legume.

 Punem putin ulei intr-o tigaie.Cand uleiul ese incins punem usturoiul curatat de coaja si lasat intreg pentru 1-2 minute( cat sa ia uleiul gustul usturoiului),dupa care aruncam usturoiul.

 Dovlecelul il spalam,il taiem in doua pe lungime si apoi il feliem in felii subtiri.Il adaugam in tigaie si il calim pentru 2-3 minute.

 Adaugam porumbul dulce si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.Lasam la foc potrivit pentru alte 2-3 minute.

 Punem orezul,amestecand in continuu si lasam astfel 1-2 minute.Adaugam apoi putin cate putin din apa fiarta cu condimente .

 Lasam astfel orezul sa fiarba la foc mic-potrivit amestecand din cand in cand.

 Cand orezul este aproape fiert adaugam tonul.Potrivim se sare si piper.

 La sfarsit adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt si parmezanul ras.

 Se serveste cald.

 

TIPS-URI

1

Cand puneti sare tineti cont ca si parmezanul pus la sfarsit e sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

- Andreea - 1

28.06.2014, 15:16

Dya...e tare buna combinatia

laura_n 1

29.06.2014, 15:13

tare bun!

- Andreea - 1

29.06.2014, 22:02

Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bastonase din orez cu ton