Ostropel de pui

de ionix in Pui, 7 Oct 2009 | 12436 vizualizari

 

reteta am vazut-o la tv acum mult timp si am tot facut-o... am adaptat-o un pic, i-am adaugat faina, mai multa ceapa si mai mult usturoi...

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui dezosate
  • un pahar de vin alb (eu am folosit Chardonnay )
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras
  • o cana de suc de rosii (eu am facut in casa asa ca recomand mai bine o cutie de rosii in bulion iar rosiile sa fie bine tocate)
  • 6-7 catei de usturoi
  • cimbru, busuioc, o foaie de dafin
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • o legatura de patrunjel
  • o cana cu apa
  • 2-3 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea se spala bine, se ia pielea si se taie in 4, pe lung, fiecare bucata de carne.

Intr-o oala se incinge uleiul si se prajeste un pic carnea de pui. se pipereaza si sareaza puiul. se lasa cam 6-7 minute cat sa sa-si schimbe culoarea puiul.
Se adauga vinul si se lasa la inabusit.
Cand incepe sa fiarba se scoate puiul pe o farfurie iar in vin se pune ceapa si ardeiul tocate cubulete. Peste carnea scoasa intr-o farfurie se pune usturoiul pisat.
Se caleste pana se inmoaie legumele.
Cand s-au inmuiat legumele se adauga sucul de rosii, cimbrul, busuiocul si foaia de dafin. 
Se lasa la fiert circa 15 minute pana scade sosul un pic.

Se pune puiul la loc in oala plus apa. Cand carnea e aproape fiarta se adauga faina usor pentru a nu face cocolase... Se mai fierbe inca 10 minute pana se omogenizeaza sosul.

Se serveste presarat cu patrunjel tocat marunt si cu mamaliguta .

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie! dupa ce adaugati faina amestecati des pentru a nu se prinde de oala. se poate afuma ostropelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (4)

Miha 1

07.10.2009, 23:34

ionix 1

08.10.2009, 13:37

Ma bucur ca va place. Nu mai este dar a fost foarte bun.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui