Pachetele cu nuca

de diana_k in Prajituri, 13 Feb 2012 | 5671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina.
  • 25g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt topit, dar rece
  • 4 linguri de zahar
  • 1ou
  • 1cana nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara
  • +4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu nuca:

Nuca o amestecam cu zaharul si scortisoara. Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam o lingura de zahar si 3 linguri de faina. lasam la dospit 10-15 minute pana incepe sa creasca.

Faina o cernem intr-un vas mare, facem groapa in mijloc, turnam drojdia, intr-un colt punem zaharul ramas, margarina topita dar rece, si oul.
framantam aluatul si il lasam la crescut.

Intindem o foaie subtire de 3-4 mm, decupam cu o cana mare cercuri, le presaram cu nuca, presam putin sa se lipeasca nuca de aluat si le paturim de trei ori. Le asezam in tava, le lasam la crescut 20 minute, le ungem cu ou batut si le coacem 20 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

13.02.2012, 19:58

mmm ce bun

diana_k 1

15.02.2012, 10:55

da, sunt foarte bune si mai rapid de ''impachetat''

Alexandra Elena 1

24.10.2012, 23:40

ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara