Pachetele cu urda

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2010 | 5749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat dospit:
  • -400 gr faina
  • -1 cub drojdie
  • - 1lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • -250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura 1:
  • -~350gr urda
  • - 1-2 oua
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • Umplutura 2:
  • -~300 gr urda
  • -1 ou sau 2 oua mai mici
  • -marar
  • -sare, piper
  • - susan
  • pt uns:
  • 1 ou si 25 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu urda:

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min.

Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat.

Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare , piper si ou. Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie patratele, se pune umplutura si se prind laturile. Se aseaza in tava se" turtesc" un pic si se lasa sa creasca timp de 1 h.(se lasa loc intre ele) Cand au crescut se ung cu ou batut cu lapte, cele cu marar se pun deasupra susan. Se dau la cuptorul incins 20-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza sarata