Pain perdu

de Julie in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 8271 vizualizari

 

O alta reteta cu paine prezentata de Laura Calder la " Sa gatim frantuzeste" ,
este " Pain perdu " adica : paine pierduta...
Este tot o reteta usoara si nu foarte sofisticata.... nu va luati dupa nume... :)
Este reteta renumitelor friganele ,dar cu un adaos de amestec de fructe si inghetata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru friganele:
  • 2 oua
  • 6 felii de paine
  • 300 ml lapte dulce
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • Pentru amestecul de fructe:
  • 20 g unt
  • 3 linguri zahar
  • fructe
  • Si in plus
  •  2-3 linguri inghetata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain perdu:

Batem bine ouale cu zaharul . Punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie. Luam cate o felie de paine ,o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe servete de hartie.

Ca fructe putem folosi de care avem:mere,pere,zmeura ,capsuni,mure,afine.... Eu am folosit mar si capsuni. Curatam marul de coaja, il taiem in cuburi mici si il stropim cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

Topim untul intr-o tigaie, punem zaharul si merele .Lasam sa se caramelizeze usor apoi adaugam si capsunile taiate sau intregi.
Mai lasam pe foc doar pana ce scade putin si zeama pe care si-o vor lasa capsunile.

Servim in stare calda astfel:

Montam pe o farfurie doua friganele, asezam amestec de fructe din abundenta si deasupra cateva cupe mici cu inghetata- care se va topi si va da si mai multa savoare desertului nostru!   :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain perdu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

17.06.2010, 18:17

ce combinatie perfecta 5 furcu

Julie 1

17.06.2010, 18:35

Da, Laura Calder este cea care prezinta "Sa gatim frantuzeste". Si da! are niste retete grozave!
Multumesc mult de furculite!

mena29 1

18.06.2010, 00:19

5 furculite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu doar trei ingrediente