Pain rustique-Paine rustica

de Mitinita in Piine, 3 Dec 2012 | 3129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain rustique-Paine rustica:

Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.

Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul cu microunde,unde va sta pana isi dubleaza volumul.

Formam  o minge,aducand marginile dedesupt si o crestam de cateva ori. O lasam deoparte pana se dubleaza ca volum.

In timp ce aluatul creste,pornim cuptorul si introducem o oala de fonta,ca sa se infierbante. Cand aluatul a crescut indeajuns, il bagam in oala fierbinte si acoperim cu un capac.

Coacem painea cam 30 de minute sau pana cand este rumenita si suna a gol cand este batuta pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain rustique-Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

04.12.2012, 13:49

Buna painea de casa mereu

Lau 1

04.12.2012, 20:54

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 17:08

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)