Paine alba de casa

de RuxyRux in Piine, 10 Oct 2012 | 13553 vizualizari

 

Nu am mai preparat de ceva vreme... s-a racorit afara destul de bine, asa ca a venit timpul painii de casa cu miros si gust irezistibil!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 oua maricele
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 400 ml apa calduta
  • 150 ml iaurt( unul mic)
  • 2 lingurite si jumatate de sare de mare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba de casa:

Se cerne faina, se face in mijloc o gropita unde vom pune drojdia lichefiata in prealabil cu 10m ml apa( din total) si o lingura de zahar brun.

Pe margine se pune sarea si ouale Se adauga iaurtul, apa calduta treptat si se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine si devine elastic si usor manevrabil.

Lasam la crescut dupa ce il crestam adanc in forma de cruce cu un cutit. Se pune la loc caldut o ora pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut aluatul, il pliem de trei ori apoi il asezam in forma pregatita( la alegere) Daca punem in tava de cozonac si aceasta este mai mica vom face doua paini.

Ungem cu galbenus si mai lasam la crescut inca o jumatate de ora.

Coacem pentru 45-50 de minute la 200 de grade daca facem o paine mare iar daca facem doua paini pentru 30 sau 35 de minute.

Scoatem painea pe un gratar la racit si o taiem numai dupa ce este rece complet.

Painea de casa dupa parerea mea nu se compara cu nimic din comert...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:54

Bunica 1

11.10.2013, 13:19

O painica foarte buna!

babi5 1

12.10.2013, 11:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)